Mobilpriser

I utlandet med Fjordkraft mobilabonnement

Skal du reise til utlandet med Fjordkraft mobilabonnement i bagasjen? Her er det du kan forvente deg rundt priser samt noen lure tips på veien.

Publisert: 26. april 2018

Når man reiser til utlandet lurer man gjerne på hvordan mobilprisene er i landet man reiser til. Hva koster det å ringe hjem, hva koster det å ringe lokalt? Burde jeg skru av mobildata, eller kan jeg surfe akkurat som jeg gjør i Norge?

 

I EU/EØS

I EU/EØS kan du bruke mobilen akkurat som hjemme. Du kan fritt bruke den mengden mobildata som er inkludert i abonnementet ditt, og i tillegg kan du ringe, sende SMS og MMS helt kostnadsfritt til ordinære nummer. Om du går tom for data er prisen for overforbruk akkurat den samme som i Norge, og du kan også kjøpe ekstra data til samme pris som her hjemme.  Husk likevel at egne priser alltid gjelder for spesialnummer, kundeservicenummer og lignende, både i Norge og i utlandet. Mobilbruk til numre i utlandet er heller ikke inkludert. Disse prisene kan du sjekke i prisoversikten for utland.

 

 

I resten av verden

Dersom du skal reise utenfor EU/EØS og planlegger å bruke mobildata, kan det lønne seg å kjøpe en datapakke. Da kan du logge deg inn på Min side mobil og bestille data som du kan bruke på reisen. Vi tilbyr følgende pakker:

  • Datapakke Utland Sone 2 - 1GB for 199,-.

  • Datapakke Utland Sone 3 - 500 MB for 199,-

 

Du kan enkelt bestille datapakkene i Min side

Om du ikke bestiller mobildata kan du fortsatt surfe, men da gjelder egne utlandspriser.

Prisene for hvert enkelt land finner du i vår oversikt over mobilpriser.På fly, båt eller ferge

Hvis du skal på danskebåten, cruise eller lignende vil vi anbefale deg å skru helt av mobildata på mobiltelefonen din. Dette er fordi trafikken på disse stedene går via satellitt i stedet for vanlige mobilsendere, og dette gjør at prisene blir ekstremt høye. Ringeprisene er også svært høye, så mobilbruk på fly, båt eller ferge bør egentlig unngås så godt det lar seg gjøre. WiFi er derimot selvsagt greit om det finnes ombord. Og for ordens skyld: når vi snakker om ferger snakker vi om de som går langt fra land - ikke de lokale bilfergene som tar deg fra fjord til fjord her hjemme. Alle våre gjeldende priser i utlandet kan du alltid finne her.

God tur!